Bild: martha stewart
Få saker är så mysiga som att fika! Allra härligast är det såklart på sommaren ute i solen. Skulle gärna duka såhär vid en fikastund. En stor härlig zink-vattenkanna fylld med härliga sommarblommor och små söta koppar - som tagna ur en dockservis!
Här kommer receptet på den cheesecake som vi gjorde i lördags. Måtten är ej exakta, utan uppskattade. Testa den, den är ljuvlig och perfekt till kvällsfikat!
Cheesecake med daim
Digestivekex ca 15 st
Smör 50 g smält
Blanda smält smör och krossade digestive. Smörj en form med avtagbara kanter. Tryck ut blandningen som en botten i en smörad form.
Philadelphiaost 2 förpackningar
Ägg 2 st
Socker 1 dl
Daim 2 st dubbla
Blanda Philadelphia, ägg, socker och hackad daim i en bunke och slå upp i formen. Grädda i ugn 180 grader ca 20 min tills smeten fått lite färg.
Gräddfil 3 dl
Socker 1 del
Blanda gräddfil och socker. Bred ut ett jämt lager över kakan. Ställ in kakan i ugnen igen, fast denna gång utan värme på (eftervärme) ca 10 min.
Ta ut kakan, låt svalna och ställ i kylen. Servera när den är kyld. Servera gärna med hallon.
Trevlig fika!
Åh vad smarrigt! Denna ska jag baka i Påsk!
SvaraRaderaKRAM
Syster