söndag 19 april 2009

GI-matbröd

Hej kära ni!

Skönt med söndag, visst? Som alla andra söndagar så är det tvättning, hemmafix och storhandling som gäller här hemma.. Trist men otroligt skönt när det är klart. En bra sak att göra på söndagar är att baka om man har tid för det. Hittade ett recept på GI-vänligt matbröd på Charlotte Perellis blogg. Har inte testat det, men ska absolut göra det. Man läser ju ofta att bröd inte är särskilt hälsosamt och jag har på senaste tiden blivit jätteskeptisk till alla läskiga e-nummer som man får i sig av köpbröd och annat färdigt ätbart, så detta är ju ett bra alternativ till köpbröd.

GI-matbröd

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (mandel, cashew, paranötter, dalnötter)
4 tsk aprikoser, torkade i bitar
6 dl yoghurt naturell
1,5 tsk bikarbonat


(Smaksätt gärna med 1 dl oliver, 1 dl hackad färskt spenat, brie el annat som du gillar.)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön. Dela alla nötter så de inte är fullt så stora.
2. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar