lördag 18 april 2009

Naturlig skönhet




Bilder: Lisen Organics

Förutom Björk and Berries finns också Lisen Organics, som även det är ett mycket härligt eko-skönhetsmärke. Även de var med på Fair Fashion och där doftade jag bla på ett lipbalm som verkligen doftade riktig choklad och en bodyscrub som doftade gott av kaffe. Mums!

Bakom Lisen Organics står Lisen Sundgren. Förutom grundare av skönhetsmärket Lisen Organics så är hon också Rosendals egen örtexpert. Hon håller också örtkurser och arrangerar örtspa för att nämna några saker. Lisen är också författare till boken "Lisens örtspa" som verkar vara en jättehärlig bok. På hemsidan kan ni läsa mer om Lisen, produkterna och man kan även ta del av fina ört-tips. Nedan ser ni ett tips på fotbad för att göra trötta vinterfötter redo för vår och sommar!

Ta hand om fötterna på semestern! Fotbad med ringblomma mår alla fötter bra av. Ringblomma gör rent och mjukar upp. Dessutom blir man glad av att se de orange blommorna flyta omkring i vattnet.

2 liter vatten
1 handfull ringblommor

Koka upp vattnet och lägg i ringblommorna. Stäng av värmen och häll vattnet i fotbadsbaljan. Fyll på med mer vatten till en behaglig temperatur. Låt fötterna bada ca 20 minuter. När nu fötterna är badade kan man passa på att skrubba in dem med en härlig skrubb gjord med färsk mynta. Det svalkar, mjukar upp förhårdnader och gör fötterna lena.


Jag är väldigt sugen på att testa någon av Lisen Organics-produkterna. Känns bra att det är naturliga råvaror och att det är eko-vänligt. Om det är något man ska vara extra rädd om är det ju sin hud. Precis som Björk and Berries är Lisen Organics-produkterna mycket fint förpackade och som ni vet sen tidigare är jag mycket förtjust i fina förpackningar :)

I torsdags såg jag tv-programmet "Tinas Trädgård" som går kl 21.00 på torsdagar på tv4 plus. Temat för programmet var att anlägga en örtagård och då var Lisen Sundgren gäst. Tillsammans med programledaren Tina Ahlin fixade Lisen en jättehärlig örtagård och i slutet även ett härligt mini-spa av välgörande örter. Ett jättemysigt program som jag nog kommer följa i frtsättningen och verkligen rekommenderar till er!

Det blev mycket skönhetsbloggande idag, men visst är det så att man är lite extra sugen på att ta hand om sig nu när våren kommit? Det är härligt att göra hårinpackningar för att liva upp ett ledset vinterhår, njuta av ett fotbad, måla naglarna i fräscha färgstarka vårfärger, smörja in sig med väldoftande body butter osv. Även om man försöker göra dessa saker året om så känns det lite extra härligt när våren och värmen kommit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar